Conclusions del col·loqui OPCC sobre el canvi climàtic en zones de muntanya

Hemen zaude

Conclusions del col·loqui OPCC sobre el canvi climàtic en zones de muntanya

  • 25 Nov

Els dies 22 i 23 d'octubre es va celebrar el col·loqui OPCC 2019 en el Palau de Congressos de Jaca. En total, va haver-hi més de 100 ponents experts en canvi climàtic en zones de muntanya, i van assistir més de 200 persones.

El OPCCva presentar el seu segon informe, la finalitat del qual ha estat il·lustrar els resultats finals del projecte OPCC 2 i dels seus projectes associats: els projectes REPLIM sobre els llacs i les torberes, CLIMPY sobre el canvi climàtic als Pirineus, CANOPEE sobre els boscos pirinencs, FLORAPYR sobre la flora pirinenca i PIRAGUA sobre l'evolució del cicle hidrològic als Pirineus. (enllaç dels projectes). Pots descarregar-te aquí l'informe.

Antonio Pascual, Secretari General de la Comunitat de Treball dels Pirineus, va destacar la importància d'aquest treball de recerca i del treball del OPCC, necessaris per a basar les polítiques climàtiques dels territoris de la CTP en les evidències científiques.

També va ser una oportunitat per a parlar sobre el paper de les iniciatives de ciència ciutadana en les ciències del clima. Les iniciatives de ciència ciutadana s'ha desenvolupat en gran manera gràcies a les noves tecnologies i a través d'elles els voluntaris estan proporcionat moltes dades d'interès a la comunitat científica, de gran importància per a corroborar tendències i contrastar evidències del canvi climàtic. Des del OPCC t'animem a participar en les xarxes de ciència ciutadana FLORAPYR, PHÉNOCLIM i REPLIM, en les quals podràs adherir a través de la nostra pàgina web.

Finalment, en la sessió sobre cooperació internacional en zones de muntanya i canvi climàtic, els ponents van coincidir a destacar la importància de la cooperació internacional entre xarxes de recerca i altres entitats per a promocionar les zones de muntanya europees, i transmetre missatges més contundents i consensuats sobre l'especial vulnerabilitat de les nostres muntanyes als impactes del canvi climàtic.

No et perdis els vídeos "best of" del col·loqui, i mira les fotos de l'esdeveniment en el nostre compte de facebook!

Geoatarira sartu

 

 

 

 

Sartu

KLIMAREN ALDAKETAREN PIRINIOETAKO BEHATOKIA

Avenida Nuestra Señora de la Victoria, 8
22.700 - Jaca
Huesca - Espainia

+34 974 36 31 00
info_opcc@ctp.org

Harremanetan jarri