Newsletter OPCC Febrer 2021

Hemen zaude

01/02/2021

Des de l'Observatori volem donar la benvinguda a aquest nou any 2021 amb la newsletter del mes de febrer.

Deixem enrere un any complex, marcat pel desafiament de la pandèmia mundial que encara té en escac al món sencer. Malgrat tot, la vida segueix, i a més de la lluita contra la crisi sanitària és important no perdre de vista altres lluites comunes com el desafiament de la crisi climàtica global. En aquest sentit, l’OPCC ha seguit endavant amb l'execució dels diversos projectes europeus en els quals participa i estem especialment contents de l'arrencada de ADAPYR: un nou projecte POCTEFA que agrupa una important xarxa de socis i investigadors. Els dies 20 i 21 d'octubre el OPCC va organitzar un seminari en l'àmbit del projecte SUDOE MONTCLIMA sobre el vincle dels principals riscos naturals amb el canvi climàtic. A més d'escoltar els socis sobre els avanços de les diferents accions de MONTCLIMA, vam comptar amb una interessant intervenció sobre el marc de gestió dels riscos naturals en l'espai transfronterer alpí. També  vam comptar amb la presentació de 6 bones pràctiques en gestió i prevenció de risc naturals, i amb un taller participatiu dirigit a orientar les eines que s'estan desenvolupant en el projecte.

Els últims mesos de l'any també han estat marcats per una activitat frenètica en el projecte OPCC ADAPYR.
.Hem dut a terme 5 tallers participatius com a fase inicial del procés de co-creació de l'Estratègia pirinenca del canvi climàtic.

Estem especialment agraïts de l'acolliment que han tingut els #JuevesPirenaicos. Cada dijous del mes d'octubre i novembre, organitzarem un webinario temàtic diferent. Gràcies a aquests esdeveniments públics en els quals van participar més de 500 persones, vam poder aprofundir en la valorització dels resultats dels projectes associats a l’OPCC i en la manera de treure'ls el màxim partit en el context del projecte OPCC ADAPYR.

També volem aprofundir i actualitzar una secció de la nostra Plataforma, de gran interès per a la transferència, per la qual cosa aprofitem aquest butlletí per al Llançament de la campanya de recollida de bones pràctiques d'adaptació al canvi climàtic. Amb aquesta nova crida, volem donar continuïtat al desenvolupament de l'eina de les bones pràctiques, ja que són sens dubte font d'inspiració per a animar a la implementació de noves accions a favor de la resiliència climàtica als Pirineus.

No et perdis el vídeo de la campanya i dóna-li un cop d'ull al nou formulari per si pots identificar alguna experiència d'interès!

Bona lectura i cuidin-se.

Canvi climàtic i esdeveniments extrems: Són dues cares de la mateixa moneda?

  • 13 Jan

En l'arrencada del nou any, la península ibèrica i el sud de França s'han vist assotades per un temporal de fred i neu extraordinari, sense precedents en alguns territoris.

Irakurri gehiago

Donem la benvinguda al 2021 amb un resum dels dijous pirinencs

  • 05 Jan

Des de l’OPCC volem donar la benvinguda al 2021 destacant el cicle de seminaris web dels dijous pirinencs (#JUEVESPIRENAICOS).

Irakurri gehiago

Geoatarira sartu

 

 

 

 

Sartu

KLIMAREN ALDAKETAREN PIRINIOETAKO BEHATOKIA

Avenida Nuestra Señora de la Victoria, 8
22.700 - Jaca
Huesca - Espainia

+34 974 36 31 00
info_opcc@ctp.org

Harremanetan jarri